Om Aktivitetsdosetten

Mange borgere på institution har en passiv hverdag. Bortset fra almindelig pleje, mad og medicin er det minimalt med indhold i hverdagen og det er ikke sikkert at fællesaktiviteter og arrangementer som foregår, kan tilfredsstille alle.

Højt forbrug af medicin og manglende stimuli fører til passivitet. Men ved at gøre en grundig kortlægning av interesser og behov kan man lave enkle og realistiske ugeplaner som bliver udført uanset hvem som er på arbejde.
Der mange dygtige sundhedsmedarbejdere og der foregår mange gode ting, men ofte er de afhængige af ildsjæle og sker tilfældigt og sporadisk. Ved at sætte alle gode tiltag og aktiviteter i system sikrer man at alle brugere bliver set og får opmærksomhed.

Historien bag Aktivitetsdosetten

Lone Koldby er udannet fysioterapeut i 1995. Etter endt studie har hun arbejdet på sygehus, indenfor rehabilitering og på privat klinik i Danmark. I tillæg har hun en uddannelse fra Århus kunstakademi i maling og grafikk. I 2000 flyttet Lone til Stavanger. Her fikk hun arbejde på Øyane sykehjem og begynte at bruge hverdagsaktiviteter som behandling. Med tiden ble det gjort mer systematisk, og i samarbejde med ansatte og beboere blev metoden Aktivitetsdosetten udviklet.

I 2013 ble hun valgt ud som såkaldt Ashoka Fellow og social entreprenør og fik et internationalt stipendie for at videreutvikle Aktivitetsdosetten til en bærekraftig bedrift med ideelle formål.

I dag er Aktivitetsdosetten på plejecentre i hele Norge og Lone er blevet inkluderet i “The Changemaker United program” for at få metoden skalert i resten af Europa.

Testemonials

Aktivitetsdosetten er en fantastisk måde at bryde den standardiserte måde vi tænker på patientrollen. Metoden har gjort at vi ser hver enkelt borger og deres behov, og de får mulighed for at være sig selv.

Brit Munthe, daglig leder Domkirken sykehjem

Jeg vil påstå at Aktivitetsdosetten er bedre enn medicin. Det er tydeligt at beboerne stortrives med det. Da er det tilfredsstillende at gå på arbejde og man går hjem med en god følelse.

Astrid Trevland, Aktivitetsdoktor, Vardheim bofellesskap

Vi får mange positive tilbagemeldinger fra pårørende om Aktivitetsdosetten. De ansatte oplever at de gør en bedre job og patienterne trives med meningsfulde hverdager og får bedre helse. Jeg anbefaler Aktivitetsdosetten til alle plejehjem.

Reidar Toresen, leder Bjønnesåsen bo- og aktivitetssenter

Aftal en presentation

Ønsker du at høre mere om hvordan Aktivitetsdosetten kan hjælpe dit plejecenter? Udfyld skemaet under, så tager vi kontakt.

  Kontakt oss

  Aktivitetsdosetten AS
  Schiøtz’ gate 5
  N-4008 Stavanger
  Norway

  Våre partnere